MUOTO DESIGN EDITION 2022
– MUOTOILUKILPAILU

CUTRIN julkaisee yhdessä HOF-yhteisön kanssa muotoilukilpailun/haun parturi-kampaajille. Kilpailussa etsitään visuaalista ideaa CUTRIN MUOTO Design Edition 2022 -tuotteen pakkaus- tai kampanjailmeelle.

Kampaaja on muotoilun ammattilainen. Hän tekee päivittäin käsillään teoksia, joita ihmiset kantavat mukanaan, ja joilla he ilmaisevat itseään jokaiselle vastaantulijalle. Siksi haluamme, että juuri parturi-kampaajan kädenjälki viimeistelee jatkossakin MUOTO Design Edition -hiuskiinteen pakkaus- tai kampanjailmeen.

CUTRIN MUOTO Design Edition on kunnianosoitus skandinaaviselle hiusmuotoilulle, jonka avainsanoja on toimivuus, esteettisyys ja ekologisuus. Pohjolan vaaleaa valoa, tasapainon rikkovia yksityiskohtia. Tyyliä, jossa vähemmän on enemmän.

BRIEF OSALLISTUJALLE

Minimalismi, käytännöllisyys, vaaleat värit sekä intensiivisyydeltään rauhallinen sävymaailma ovat ominta CUTRINia. Lähtökohtamme on tarjota täsmätuotteita pohjoisiin hiustarpeisiin erityisesti hentojen hiusten erityislaatu huomioiden. Tiedämme yli 50 vuoden kokemuksella, mitkä hiusten muodot ja pituudet toimivat parhaiten tässä liukkaassa ja hennossa hiuslaadussa.

Skandinaavinen muotoilu on ajatonta ja kestävää. Siinä yhdistyy pohjoisen luonnon vaikutteet kotimaiseen osaamiseen ja käsityöhön. Nämä vaikutteet myös CUTRIN kokee omakseen. Haluamme antaa kampaajalle parhaat työkalut toteuttaa taitoaan, tukea suomalaista käsityötä ja tarjota vastuullisesti tuotettuja, uniikin ja puhtaan luontomme tehoaineita hyödyntäviä tuotteita hennon hiuksen tarpeisiin.

Myös kampaaja on muotoilun ammattilainen. Hän tekee päivittäin käsillään teoksia, joita ihmiset kantavat mukanaan, ja joilla he ilmaisevat itseään jokaiselle vastaantulijalle. Siksi haluamme, että juuri parturi-kampaajan kädenjälki viimeistelee jatkossakin MUOTO Design Edition -hiuskiinteen ilmeen.

CUTRIN MUOTO Design Edition on kunnianosoitus skandinaaviselle hiusmuotoilulle, jonka avainsanoja on toimivuus, esteettisyys ja ekologisuus. Pohjolan vaaleaa valoa, tasapainon rikkovia yksityiskohtia. Tyyliä, jossa vähemmän on enemmän.

CUTRIN MUOTO -tuotesarja on suunniteltu vastaamaan hennon hiuksen muotoiluhaasteisiin. Tyypillinen pohjoismainen vaalea hius on lasimainen, hento ja taipuisa. Vaikka hiuksia on runsaasti, ne latistuvat helposti. Tämä ainutlaatuinen hius vaatii muotoilutuotteilta paljon. CUTRIN MUOTO -tuotesarja onkin kehitetty vastaamaan erityisesti hennon hiuslaadun tarpeisiin: tuotteet antavat tukea, pitoa, volyymia ja kontrollia ilman tahmaavaa tai latistavaa vaikutusta.

Tuotteiden sisältämä pohjoisen luonnon koivusokeri sekä koivunmahla ja -lehtiuute kosteuttavat ja auttavat vahvistamaan hentoja ja luonnostaan hauraita hiuksia. UV-, lämpö- ja kosteussuoja auttavat suojaamaan hiuksia vaativissa ja muuttuvissa sääolosuhteissa.

MUOTO-tuotteille on myönnetty Design from Finland -merkki. Design from Finland -merkkiä kantavat tuotteet ja palvelut on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritykset viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta.

Vuoden 2021 MUOTO Design Edition -hiuskiinteen pakkausilme perustui parturi-kampaaja Maria Koskisen teokseen Lights and shadows. Pakkausilmeessä toistuvat hiusten eri rakenteet ja liikkeet sekä pohjoisesta luonnosta tutut muodot, valon ja varjon leikki. Marian ajatuksia yhteistyöstä voit lukea tästä

KILPAILUN SÄÄNNÖT

Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaajille, jotka sivutyönään tai harrastuksenaan tekevät myös taidetta. Kilpailutyö voi olla toteutettu millä tahansa tekniikalla* ja teoksen tarinan tulee kertoa pohjoismaisesta hiuksesta ja/tai pohjoismaisesta hiusmuotoilusta.

Kilpailutyöstä maksetaan 3500€ arvoinen palkkio ja palkkion myötä alkuperäinen työ siirtyy immateriaalioikeuksineen Cutrin Oy:n omaisuudeksi. Kilpailutyötä käytetään mahdollisesti mm. Cutrin MUOTO Design Edition 2022 pakkaussuunnittelussa ja/tai markkinoinnissa.

Kilpailun voittaja sitoutuu luovuttamaan taideteoksen Cutrinille palkintosummaa vastaan sekä osallistumaan tuotesarjan markkinointiin mm. antamalla haastatteluita, osallistumalla kuvauksiin sekä mm. IG live -lähetyksiin.

*Valitun tekniikan osalta kannattaa huomioida, että Cutrinin pakkaussuunnitteluun soveltuu parhaiten graafiset toteutukset, kun taas kampanjakokonaisuuksia voidaan rakentaa valokuvataiteenkin ympärille.

AIKATAULU JA OSALLISTUMISOHJEET

Osallistumisaika 31.1.2022 asti. Lähetä lyhyt kuvaus sekä kuva työstäsi osoitteeseen markkinointi@cutrin.com. Liitä mukaan yhteystietosi: osallistujan nimi, liikkeen/hiusalan oppilaitoksen nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Voittajatyö valitaan helmikuun aikana 2022, voittajatyön valitsee CUTRINin markkinointi ja tuotekehitys. Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti tarkempien yksityiskohtien sopimiseksi.

Seuraavan CUTRIN MUOTO Design Edition -tuotteen julkaisu syksyllä 2022

Lisätietoja kilpailusta antaa nina.nuutinen@cutrin.com