MUOTO DESIGN 2023
– MUOTOILUKILPAILU

CUTRIN MUOTO Design 2023 muotoilukilpailu parturi-kampaajille on käynnistynyt. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin kampaajien monipuolista luovuutta sekä hakea visuaalista ideaa tai inspiraatiota CUTRIN MUOTO Design 2023 -kampanjalle.

Kampaaja on muotoilun ammattilainen. Hän tekee päivittäin käsillään teoksia, joita ihmiset kantavat mukanaan, ja joilla he ilmaisevat itseään jokaiselle vastaantulijalle. Siksi haluamme nostaa kampaajien ainutlaatuisen luovuuden ja osaamisen keskiöön, ja kasvattaa kampanjan avulla arvostusta alamme kädentaitajia kohtaan.

CUTRIN MUOTO on kunnianosoitus skandinaaviselle hiusmuotoilulle, jonka avainsanoja on toimivuus, esteettisyys ja ekologisuus. Pohjolan vaaleaa valoa, tasapainon rikkovia yksityiskohtia. Tyyliä, jossa vähemmän on enemmän.

BRIEF OSALLISTUJALLE

Minimalismi, käytännöllisyys, vaaleat värit sekä intensiivisyydeltään rauhallinen sävymaailma ovat ominta CUTRINia. Lähtökohtamme on tarjota täsmätuotteita pohjoisiin hiustarpeisiin erityisesti hentojen hiusten erityislaatu huomioiden. Tiedämme yli 50 vuoden kokemuksella, mitkä hiusten muodot, pituudet ja tyylit toimivat parhaiten vaativissa olosuhteissamme.

Skandinaavinen muotoilu on ajatonta ja kestävää. Siinä yhdistyy pohjoisen luonnon vaikutteet kotimaiseen osaamiseen ja käsityöhön. Nämä vaikutteet myös CUTRIN kokee omakseen. Haluamme antaa kampaajalle parhaat työkalut toteuttaa taitoaan, tukea suomalaista käsityötä ja tarjota vastuullisesti tuotettuja, uniikin ja puhtaan luontomme tehoaineita hyödyntäviä tuotteita hennon hiuksen tarpeisiin.

CUTRIN MUOTO -tuotesarja on suunniteltu vastaamaan pohjoisen hiuksen muotoiluhaasteisiin. Pohjoiset olosuhteemme vaativat muotoilutuotteilta paljon. Hiukset kaipaavat ympärivuotista kosteutusta ja suojaa olosuhteita vastaan, sekä volyymiä, rakennetta ja tukea arjessa ja juhlassa. CUTRIN MUOTO -tuotteiden pohjoisen luonnon kosteuttava koivusokeri hoitaa hiuksia samalla kun hienojakoiset koostumukset antavat hiuksille niiden tarvitsemaa kohotusta tyveen, optimaalista rakennetta pituuksiin sekä luonnollista liikkuvaa kiinnitystä. Tuotteiden sisältämä pohjoisen luonnon koivusokeri sekä koivunmahla ja -lehtiuute kosteuttavat ja auttavat vahvistamaan hentoja ja luonnostaan hauraita hiuksia. UV-, lämpö- ja kosteussuoja auttavat suojaamaan hiuksia vaativissa ja muuttuvissa sääolosuhteissa.

MUOTO-tuotteille on myönnetty Design from Finland -merkki. Design from Finland -merkkiä kantavat tuotteet ja palvelut on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritykset viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta.

KILPAILUN SÄÄNNÖT

Kilpailu on tarkoitettu parturi-kampaajille, jotka sivutyönään tai harrastuksenaan tekevät myös taidetta. Kilpailutyö voi olla toteutettu millä tahansa tekniikalla. Teos voi olla taulu, grafiikka, keramiikkatyö, koru, kukkaseppele, neule tai vaikka jääveistos – vain luovuutesi on rajana, mutta teoksen tulee kertoa pohjoismaisen hiuksen ja/tai pohjoismaisen hiusmuotoilun tarinaa.

Kilpailutyöstä maksetaan 3000 € arvoinen palkkio ja palkkion myötä alkuperäinen työ siirtyy immateriaalioikeuksineen Cutrin Oy:n omaisuudeksi. Kilpailutyötä käytetään mahdollisesti mm. CUTRIN MUOTO pakkaussuunnittelussa ja/tai markkinoinnissa.

Kilpailun voittaja sitoutuu luovuttamaan taideteoksen Cutrinille palkintosummaa vastaan sekä osallistumaan tuotesarjan markkinointiin mm. antamalla haastatteluita, osallistumalla kuvauksiin sekä IG live -lähetyksiin.

AIKATAULU JA OSALLISTUMISOHJEET

Osallistumisaikaa on 31.1.2023 asti. Lähetä lyhyt kuvaus sekä kuva työstäsi osoitteeseen markkinointi@cutrin.com. Liitä mukaan yhteystietosi: osallistujan nimi, liikkeen/hiusalan oppilaitoksen nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Voittajatyö valitaan maaliskuun aikana 2023, voittajatyön valitsee CUTRINin markkinointi ja tuotekehitys. Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti tarkempien yksityiskohtien sopimiseksi.

Lisätietoja kilpailusta antaa nina.nuutinen@cutrin.com